The Lagoon Resort

The Lagoon Resort redesigns an uptown portion, Eastwards of Sal Rei, Boavista.
Christian Grande has drawn a scheme which is consistent to the customer’s program and – at the same time – with the context needs: a touristic settlement is conceived as an arab village, dense and gathered around public spaces, featuring the presence of water.

The dwellings are two storey ones, and are organized on a short and long perspectives pattern; those, respectively, of the main boulevards and side alleys, introducing to the most private areas of each mansion.

The head building, featuring strong and neat volumes, discloses a full height hall at the entrance, housing at the ground floor the reception, some shops and a free flow restaurant, connected to the swimming pool behind and serving breakfast; at the first floor, the administrative offices, the direction and a charming restaurant with a terrace.

The use of raw materials connects the contemporary language to local tones and moods. The light stone of external coatings matches to the raw wood of sunshades, while the calibrated openings are shared by vegetation and take advantage of landscape, without compromising the privacy of each flat.
A massive settlement, capable of welcoming up to 300 guests, ends up to appear as a system of elements consistent to the territory, not added in but remodeled.

The Lagoon Resort
The Lagoon Resort
The Lagoon Resort